in

Bentley EXP 10 Speed 6

Op Concorso d’Eleganza Villa d’Este werd de Bentley EXP 10 Speed 6 getoond. Deze concept car werd onthuld op de Autoshow van Genève en zien we nu voor het eerst rijdend in actie.

Volgens Bentley-directeur Wolfgang Dürheimer valt de Bentley EXP 10 Speed 6 erg in de smaak bij het publiek, toch zullen er nog een aantal dingen veranderen mocht de auto in productie gaan. “De grille moet minder rechtop staan, dus zal hij iets meer liggend worden gelegd. Daarnaast gaan we naar de configuratie van de koplampen kijken, onze klanten willen cirkelvormige lichten, dat hoort bij een Bentley-gezicht.”

De nieuwe tweezitter is een stuk kleiner dan de huidige modellen van Bentley en zou een hybride-aandrijflijn krijgen. De sportieve coupé focust zich op het segment van de 911, F-Type en Vantage en heeft zeker wel wat weg van zijn Britse concurrenten. Of de Bentley EXP 10 Speed 6 echt het productiestadium haalt is nog niet officieel bekend, maar de verwachting is dat we de komende jaren eenzelfde soort auto gaan zien van Bentley.

Video: Bentley EXP 10 Speed 6

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De meest bizarre manier om een pick-up op een schip te laden

De meest bizarre manier om een pick-up op een schip te laden

Mercedes-AMG C63 Estate of Audi RS4 Avant?

Mercedes-AMG C63 Estate of Audi RS4 Avant?