in

Bentley Flying Spur vliegt naar 340 km/h

De Bentley Flying Spur doet zijn naam eer aan in deze video en vliegt naar een topsnelheid van 340 kilometer per uur. De heren van AutoTopNL hadden de luxe vierzitter geleend voor een video en na een paar pogingen wisten ze de topsnelheid te bereiken van de Bentley.

Dankzij de 6.0-liter W12-motor met twee turbo’s beschikt de nieuwe Flying Spur over 635 pk en 900 Nm aan koppel. De achttraps automaat met dubbele koppeling neemt de transmissie voor zijn rekening en zorgt ervoor dat de 2.437 kg zware Flying Spur in 3,8 seconden naar 100 km/h snelt. De topsnelheid is niet gelimiteerd en dus kruipt de Bentley langzaam richting de 340, wat volgens de GPS overigens 325 km/h is.

De 2020 Flying Spur is de eerste Bentley met elektronische vierwielbesturing en Dynamic Ride. De nieuwe luchtvering biedt instelmogelijkheden die volgens Bentley ongekend zijn in het luxe segment en moet zorgen voor een sublieme wegligging. Zelfs bij dit soort enorme snelheden.

Video: Bentley Flying Spur vliegt naar 340 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Die keer dat Valentino Rossi de Mazda 787B bestuurde

Die keer dat Valentino Rossi de Mazda 787B bestuurde

BMW M340i vs Audi RS4

BMW M340i vs Audi RS4