in

Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27

Deze dashcam-opnames zijn gemaakt door Bert Blikridder, zoals de bestuurder zichzelf noemt op YouTube. Op 17 oktober 2020 rond 17:30 uur, reed deze bestuurder op de A27, vlak voor de Stichtse Brug. Een chauffeur van Hofweb.nl vond blijkbaar dat de dashcammer niet hard genoeg reed en besloot via de vluchtstrook in te halen.

Na het inhalen via de vluchtstrook snijdt de Volkswagen-bestelbus ook nog eens links, waardoor Bert Blikridder moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Of dit nog een staartje heeft gekregen weten we niet, maar we kunnen ons voorstellen dat Bert even contact heeft opgenomen met hofweb.

Video: Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

6 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Vaak zitten er 2 kanten aan zo’n verhaal. Als je meetelt hoe lang de Dashcammer er over doet om van de 1e auto naar de 2e te komen (14 sec.) met daar tussen een redelijke afstand, zo lang blijft hij óók hangen voorbij de 2e auto (weer 14 sec.). Dit om aan te geven hoever hij al voormij de 2e auto is en allang naar rechts had gekund. Vermoedelijk startte dit proces al eerder, was de VW bestuurder het zat en wou hij er rechts voorbij (nee mag niet). Vervolgens gaat de Dashcammer (nu wél) snel naar rechts en snijdt juist de VW de pas af. Zomaar een andere kijk op het verhaal. De weg zit vol met aso’s, maar ook zeker vol met mensen die graag corrigeren en daarmee in mijn ogen minstens net zo fout zijn.

  2. JP, je vergeet even te melden dat je een veilige afstand moet hebben van het ingehaalde voertuig , alvorens terug in te voegen, en als je daarmee de veilige afstand met het voertuig vóór je niet kan handhaven, kan je niet terug invoegen. En dan duurt het inderdaad 14 sec later dat die linksinhaler thuis is… En op een dag van 24 uur is dat blijkbaar een niet te overziene tijd…

  3. Er staat nergens in de wet hoelang je er over moet doen om in te halen Wel Max snelheid en rechts inhalen Bestelbus had gewoon even geduld moeten hebben Hij kan nu een bonnetje verwa voor zijn ongeduld En heeft hij enig idee hoe je moet doorchten hten jakkere om 5 minuten sneller te zijn Echt een stomme actie die ik helaas vaak zie op
    de weg

Reageer op deze video

Rijtest van een Mitsubishi Eclipse F&F Replica

Rijtest van een Mitsubishi Eclipse F&F Replica

1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6

1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6