in

Bestuurder crasht Mégane RS, geeft hem op als gestolen

Iedereen weet dat een auto niet verzekerd is als je het circuit betreedt, tenzij je een zeer prijzige track day-verzekering hebt afgesloten. Het is dus een risicovol besluit om het circuit op te gaan met je dagelijkse auto, want bij een crash komt alle schade voor eigen rekening.

Daar kwam de Spaanse bestuurder van deze Renault Mégane RS ook achter. De amateur-coureur verloor op het circuit van Jarama de controle over de hatchback bij het uitkomen van een linker bocht. De Renault raakte met de neus de vangrails, rolde een paar keer over de kop en eindigde ondersteboven in het gras.

Het ongeval vond eind 2021 plaats en omdat de bestuurder geen track day-verzekering had afgesloten, was er een flinke kostenpost. Daarop besloot de eigenaar van de Mégane RS in januari 2022 de auto als gestolen op te geven en ontving enige tijd later €12.000 van de verzekeringsmaatschappij. Mooi opgelost, moet de eigenaar gedacht hebben.

Echter, de verzekeringsmaatschappij en justitie besloten een aanvullend onderzoek in te stellen omdat er tegenstrijdigheden stonden in de aangifte. De Renault kon niet meer achterhaald worden, waarschijnlijk gesloopt voor onderdelen, maar er werden wel beelden gevonden van de Mégane RS op social media. Niet van de diefstal in de straten van Langreo, zoals geclaimd, maar van de crash op het Jarama Circuit. Oeps!

Na het doen van deze ontdekking werden zowel vader (eigenaar) als zoon (bestuurder) gearresteerd wegens fraude. Afgezien van een gevangenisstraf, zal de verzekeringsmaatschappij ongetwijfeld haar geld terug willen.

Via: Europa Press

Video: Bestuurder crasht Renault Mégane RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Honda CR-V heeft een 850 pk sterke IndyCar-motor

Deze Honda CR-V heeft een 800 pk sterke IndyCar-motor

BMW M3

De nieuwe BMW M3 Touring getest