in

Bestuurder van Audi RS6-R vergeet dat ‘R’ geen Race mode is

De Audi RS6 is de best presterende RS-variant dankzij een 600 pk sterke twin turbo 4.0-liter V8 gecombineerd met een Tiptronic transmissie en Quattro-vierwielaandrijving. Voor een stationwagen is het een absoluut beest, maar toch zijn er tuners die de RS6 nóg extremer maken.

Eén daarvan is ABT Sportsline, die 125 exemplaren tegen een meerprijs van €77.950,- ombouwt naar RS6-R specificatie. Daarvoor krijgt men 10 koolstofvezel carrosseriedelen, verlagingsveren, nieuwe velgen en een opgefrist interieur met andere stoelen, stuurwiel en instaplijsten. De V8-motor wordt door ABT voorzien van andere turbo’s, nieuwe intercooler en een nieuw uitlaatsysteem waardoor het vermogen toeneemt met 140 pk en 120 Nm koppel.

De gezinswagen is daardoor in staat om vanuit stilstand in 3,2 seconden naar 100 km/h te accelereren en door naar een topsnelheid van 320 km/h. Dat zijn cijfers waarmee je het supercars heel lastig kunt maken in een sprint, mits je een goede launch hebt..

In onderstaande video zien we een bestuurder die een pijnlijke blunder begaat bij de start van de dragrace. ‘R’ is geen race mode!

Video: Bestuurder van Audi RS6-R vergeet dat ‘R’ geen Race mode is

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Sprint

Deze Alfa Romeo Sprint zingt tot 9500 tpm

Vuurspuwende Liberty Walk GT-R in Long Beach

Vuurspuwende Liberty Walk GT-R in Long Beach