in

Zorg voor beter zicht tijdens hevige regenval

Het is volop zomer in Nederland en dat betekent dat de temperatuur richting de dertig graden Celsius stijgt, soms zelfs daarboven. Met deze hoge temperaturen is er kans op stevige onweersbuien met veel regen. Voor automobilisten die dan onderweg zijn is het van groot belang dat de ruitenwissers goed werken, want anders zie je geen hand voor ogen. Maar er is nog iets anders dat kan helpen bij zware regenval.

Nano coating voor autoruiten

Regendruppels worden normaal gesproken door de ruitenwissers verplaatst naar de zijkant van de ruit. Door de rijwind worden ze dan weggeblazen. Zijn je ruitenwisserbladen versleten, blijven de regendruppels echter ‘plakken’ op de ruit. Daar kan Nano coating een handig hulpmiddel tegen zijn.

Met Nano coating wordt er een fluorpolymeerproduct op de ruit geplaatst. Hierdoor zal het water wat zich op de voorruit bevindt meer samenvoegen en wegrollen. Dit resulteert in 34% meer zicht, minder slijtage aan ruitenwisserbladen en een schonere voorruit doordat vuil minder goed hecht op de gladde, met Nano coating auto behandelde voorruit. Nog een bijkomend voordeel is dat in de wintermaanden sneeuw en ijs zo van de voorruit schuift.

Nano coating kost maar een paar tientjes en het fluorpolymeerproduct blijft zo’n 4 maanden goed.

Dashcam als back-up

Mocht je ondanks de Nano coating betrokken zijn bij een ongeluk in de regen, omdat een andere automobilist het niet had en niks meer zag, dan hoop je natuurlijk op een onafhankelijk getuige, zoals een dashcam.

We hoeven jullie de werking van een dashcam niet meer uit te leggen, we hebben inmiddels honderden dashcam-video’s gedeeld met jullie. De oorsprong van de dashcam ligt in Rusland, maar ook in Nederland worden deze camera’s steeds populairder. Uit onderzoek van Eenvandaag bleek dat 22% van de ondervraagden over een dashcam beschikt.

De beste optie is een dual channel dashcam, die zowel door de voorruit als de achterruit filmt. Op deze manier kan ook een eventuele aanrijding van achteren gefilmd worden, bijvoorbeeld als iemand in de regen niet goed ziet dat je op de rem trapt en achterop botst.

Zorg er dus voor dat je goed voorbereid onderweg gaat deze zomer, een investering van een paar tientjes kan duizenden euro’s besparen.

Zorg voor beter zicht tijdens hevige regenval

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *