in

Bigfoot #5 is de grootste Monster Truck ter wereld

Monster Trucks zijn niet ons ding, maar af en toe plaatsen we er wel video’s van want soms doen die kolossale reuzen indrukwekkende trucs.

Bigfoot #5 debuteerde in 1986 en werd in 2002 officieel erkend door Guinness World Records als ’s werelds hoogste, breedste en zwaarste monster truck. Met een hoogte van 4,7 meter en een gewicht van ruim 17.000 kg is dit tot op de dag van vandaag een record.

Sinds 1975 heeft Bob meer dan 20 Bigfoot-trucks geïntroduceerd en heeft hij geholpen de sport naar het huidige niveau te tillen. Van alle Bigfoot-trucks is #5 dus de grootste, met 3 meter hoge Firestone-banden die 1 ton per stuk wegen en aangedreven worden door een 7,5-liter Ford V8 met supercharger.

In actie komt Bigfoot #5 zelden, voor het merendeel staat de Monster Truck tentoongesteld bij het hoofdkantoor van Bob Chandler. Maar dat hij nog steeds kan rijden bewijst Bob in onderstaande video.

Video: Bigfoot #5 is de grootste Monster Truck ter wereld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Franse Top Gear speelt beroemde scene na met nieuwe Toyota Supra

Franse Top Gear speelt beroemde scene na met nieuwe Toyota Supra

A1GP Formula is een 10 second car

A1GP Formula is een 10 second car