in

Bisimoto heeft een AWD Honda Civic Wagon gebouwd

Als Bisimoto naar de garage van The Hoonigans komt voor een Build Biology, dan weet je dat je iets waanzinnig te zien krijgt. Deze tuner doet namelijk niet aan een simpele bodykit en een ECU remap, zijn creaties zijn altijd extreem en compleet anders dan het origineel.

Deze keer heeft Bisi Ezerioha een Honda Civic Wagon uit 1991 meegenomen. Voorin ligt een K24-motor met een 72mm Turbonetics turbocharger, een AEM luchtinlaat, een Golden Eagle spruitstuk, Golden Eagle drijfstangen, Bisimoto krukas en nog wat andere Bisimoto-onderdelen. Het resultaat is dat de destroked viercilinder op dit moment ongeveer 700 pk levert. Het doel is minimaal 1.000 pk en dat gaat de tuner ongetwijfeld lukken, bijna alle creaties van Bisimoto leveren vier cijfers.

Gelukkig wordt het vermogen niet alleen losgelaten op de voorwielen. Bisi heeft het achterste gedeelte van een Honda CRV-aandrijflijn onder de Civic Wagon gehangen waardoor de Honda nu AWD heeft. De Wagovan maakt gebruik van een Quaife sequentiële transmissie, die hydraulisch wordt bediend, en dat draagt bij aan een razendsnelle acceleratie. Helaas horen we niets over sprinttijden.

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over de Honda Civic Wagon van Bisimoto, maar het is veel leuker om onderstaande Build Biology te kijken en de man zelf aan het woord te horen. Scroll dus snel naar beneden voor de video.

Video: Build Biology – Bisimoto Honda Civic Wagon

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zoon parkeert de Ford F-150 wel even voor papa

Zoon parkeert de Ford F-150 wel even voor papa

Fi Exhaust laat Mercedes-AMG E63 Estate vuurspuwen

Fi Exhaust maakt van de E63 Estate een vuurspuwende draak