in

De Bizarre Ontknoping Van Het WRC in 1998

Het World Rally Championship kende in 1998 een van de bizarste ontknopingen die de sport ooit heeft gezien. Met nog één rally te gaan staat de Fin Tommi Makinen 2 punten voor op Spanjaard Carlos Sainz.

De Rally van Groot Brittanië is nauwelijks begonnen op Makinen raakt met zijn Mitshubishi Lancer Evo een betonnen blok en verliest zijn rechter achterwiel. De Fin rijdt door en probeert zijn auto naar de volgende stage te loodsen maar wordt uiteindelijk uit de rally gehaald omdat het niet veilig is om met drie wielen verschillende stages af te ronden.

Carlos Sainz lacht het geluk toe, hij hoeft de rally alleen maar uit te rijden en bij de eerste vier te finishen om de WRC titel binnen te slepen. Zoals hij zelf zegt tegen journalisten: “99% kans dat ik de titel pak, 1% voor Makinen”. Wat er vervolgens gebeurd is een van de meest bizarre ontknopingen uit de historie van het WRC.

Bekijk de uitstekende video van Antti Kalhola hieronder en deel je mening over de video in de comments. Via Motorsportretro

Video: Bizarre Ontknoping WRC in 1998

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
 1. Dit is geweldig om weer eens terug te zien..!
  Hoe hard gemotoriseerde sport kan zijn.. Kan mij dit nog herinneren toen dit gebeurde.
  Zat al weken gespannen de rally te volgen en toen kwam dit..

  Hier zat alles in : drama,vreugde en woede (vooral bij de navigator Luis Moya).

  It ain`t over until the fat lady sings….

  Als er een Hall of fame voor sportmomenten zou zijn moet deze er zeker in..!!

  Thanx Autostrada..!

Reageer op deze video

Petrolicious - 300SL Gullwing at Bonneville

Petrolicious – 300 SL Gullwing at Bonneville

Ferrari F355 GT on Track

Ferrari F355 GT on Track