in

Blaas eens twee ballonnen op met een Honda S2000

Deze video lijkt misschien een domme YouTube stunt, maar Engineering Explained probeert op deze manier aan ons duidelijk te maken hoeveel lucht een motor verbruikt.

Je leest weleens van dit soort quotes in persberichten van hypercars, “De Chiron verbruikt 60.0000 liter zuurstof per minuut bij vol gas“. Oké, dat is een mooi verhaal maar het probleem is dat deze cijfers nog steeds vrij moeilijk te begrijpen zijn zonder een visualisatie.

Om uit te beelden hoeveel lucht een motor verbruikt heeft Jason Fenske twee ballonnen aan de uitlaten van zijn Honda S2000 gehangen. De ballonnen worden snel gevuld door de S2000 en dat is nog maar bij stationair toerental. Als de 2,0-liter motor voluit zou gaan met 9.000 tpm dan zou zijn Honda S2000 in 12 minuten alle lucht verbruiken die in de garage zit.

Ter vergelijking, een Bugatti Chiron zou slechts 1,8 minuten nodig hebben om dezelfde hoeveelheid lucht te verbruiken bij vol gas.

Video: Ballonnen opblazen met een Honda S2000

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Opel Corsa 4x4 Turbo is een Mean Machine

Opel Corsa 4×4 Turbo is een Mean Machine

Range-Rover-Velar

Range Rover Velar Promo