in

Bloedsnelle run van LobArt Mugen V8 op St. Agahta Hillclimb

De St. Agatha Hillclimb is de meest noordelijke Hillclimb van Oostenrijk. Het ligt in de provincie Oberösterreich, dicht bij de Duitse en Tsjechische grens.

De Zwitser Marcel Steiner was in zijn LobArt LA01 Mugen V8 verreweg het snelste. In zijn 480 pk sterke, 560 kg wegende raceauto was de Zwitser een klasse apart. In de eerste getimede run noteerde Steiner een tijd van 1:03.087 en in de tweede run 1:03.414. Zijn totaaltijd van 2:06.501 was maar liefst 2,5 seconden sneller dan de nummer twee.

Echter, na afloop werd Marcel Steiner gediskwalificeerd vanwege niet-conforme aerodynamica op zijn Lobart LA01. De middenvin van de airbox was 2,8 cm te hoog. Of dit daadwerkelijk tijdwinst heeft opgeleverd is sterk de vraag, maar regels zijn regels.

Desondanks willen we jullie deze video onthouden, de Lobart LA01 ligt op rails en wordt naar het asfalt gezogen door het enorme grondeffect. En dan het geluid van die 3.0-liter V8-motor van Mugen, hemels.

Video: LobArt Mugen V8 op St. Agahta Hillclimb 2019

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De goedkoopste Fiat 500 Abarth in de U.S.

De goedkoopste Fiat 500 Abarth in de U.S.

Vettel na kapotte MGU-K Bring back the fucking V12s

Vettel na kapotte MGU-K: “Bring back the fucking V12’s”