in

BMW 1-Serie met een Amerikaanse 6.2-liter V8

De BMW 1-serie is uitermate geschikt voor ‘engine swaps’. We hebben de hatchback gezien met een E46 M3-motor, met een E60 M5-motor en deze Italiaan heeft er een LS3 V8-motor in gepropt. De 6.2-liter V8-motor van General Motors is erg populair in Amerika maar zien we niet vaak in Europese driftauto’s, laat staan in een 1-Serie.

Deze nieuwe driftauto is van Diego Quaranta, voormalig kampioen van de King of Europe Drift Series. Zijn 1-Serie is voorzien van een E92 M3 voorbumper, verbrede wielkasten, nieuwe motorkap en een flinke taartschep achterop. De V8-motor is opgevoerd naar 530 pk en buldert er stevig op los via twee uitlaatpijpen die uit de kofferbak steken.

Op het circuit van Castelletto di Branduzzo in Italië testte Diego enkele verschillende banden waardoor wij de BMW voor het eerst in actie kunnen zien.

Video:  BMW 1-Serie met 6.2-liter V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E30 M3 Prodrive te koop

Deze BMW E30 M3 Prodrive kan van jou zijn

BMW M6 op de rollenbank

Op de Rollenbank – BMW M6 Gran Coupe