in

BMW 3.0 CSL Hommage Concept

Ieder jaar zien staan er op Concorso d’Eleganza Villa d’Este de meest bijzondere concept cars uit het heden en verleden. Een van de grote publiekstrekkers dit jaar was de BMW 3.0 CSL Hommage Concept, zoals de naam al zegt een eerbetoon aan die geweldige 3.0 CSL raceauto uit de jaren ’70.

De originele 3.0 CSL had veel aluminium onderdelen waardoor het gewicht met 200 kilogram daalde ten opzichte van de standaard 3.0 CS. De 3.0 CSL Hommage maakt eveneens gebruik van lichtgewicht materialen zoals carbon fiber–reinforced plastic. Onder de motorkap ligt een zes-in-lijn motor met eBoost, waardoor het in feite een hybride is. Specificaties van het blok heeft BMW echter niet bekend gemaakt.

De brede wielkasten, de grote achtervleugel, de enorme voorbumper met splitter, de sidepipes, alle belangrijke details van de originele auto zijn prachtig vertaald naar de CSL Hommage. Ook vanbinnen verwijst deze concept car naar zijn racende voorvader met twee racekuipjes, zespuntsgordels, een racestuurtje en plaats voor twee helmen in de middentunnel.

De BMW 3.0 CSL Hommage Concept gaat waarschijnlijk nooit in productie, aangezien BMW dat ook niet deed met eerdere Hommage modellen.

Video: BMW 3.0 CSL Hommage Concept

BMW 3.0 CSL Hommage Concept

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *