in

BMW 3.0 CSL op Zandvoort

We hebben jullie al verschillende video’s getoond van Historic Grand Prix 2014 en we zijn voorlopig nog niet klaar. Het aanbod was namelijk gigantisch en met 13 verschillende klasse was er iedere minuut van de dag wel iets moois te zien op het Zandvoortse circuit.

Deze BMW 3.0 CSL uit 1973 nam deel aan het Nederlands kampioenschap voor toerwagens en GT’s uit de periode 1966-1981, een prachtig startveld vol klassiekers en met 45 auto’s ook lekker gevuld.

De BMW 3.0 CSL werd ontworpen in samenwerking met Alpina en is gebaseerd op de BMW E9. Hoewel de 3.0 CSL dezelfde motor kreeg ingebouwd als de 3.0 CS, heeft deze bij de CSL bijna 15 cc meer. De 3.0 CSL was in zijn hoogtijdagen zeer succesvol want van 1975 tot en met 1979 werd het European Touring Car Championship ieder jaar gewonnen.

Op Zandvoort was de auto niet zo succesvol met een 18e en 32e plaats, maar tijdens dit soort evenementen gaat het meer om het plezier dan om de resultaten. Bekijk ook zeker onze andere video’s van Historic Grand Prix 2014.

Video: BMW 3.0 CSL op Zandvoort

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chinees pakt wereldrecord fileparkeren

Chinees pakt wereldrecord fileparkeren

Vrachtwagen springt over Lotus F1-auto

Vrachtwagen springt over Lotus F1-auto