in

BMW 760Li blaast over de Autobahn naar 250 km/h

De BMW 7 Serie is gebouwd voor CEO’s die zich laten rijden door een chauffeur. Hij is groot, luxueus, comfortabel en in de vorige generatie leverbaar met een krachtige V12-motor in de topuitvoering. AutoTopNL laat in deze video zien hoe gemakkelijk het was voor een vijfde generatie 760Li om zijn topsnelheid te bereiken.

De 760Li is uitgerust met een 6,0-liter twin turbo V12-motor, een krachtbron die tegenwoordig niet meer gemaakt wordt in München. De motor in de 760Li produceert 544 pk en 750 Nm koppel op de achterwielen. Het kost de grote sedan slechts 4,6 seconden om vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te sprinten, en dat doet hij in alle stilte om de inzittende niet te storen. Dit is tenslotte een 7-serie.

Voluit is de BMW 760Li gelimiteerd op 250 kilometer per uur. Hij kan ongetwijfeld sneller, maar dan zal de passagier achterin iets minder comfortabel kunnen werken.

Video: BMW 760Li blaast over de Autobahn naar 250 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 crash

BMW M3 crasht achterop Safety car op Spa Francorchamps!

autoverzekering

3 tips voor het overstappen van autoverzekering