in

BMW Classic toont de prachtige M635CSi

De BMW M635CSI belichaamde als geen ander M-model ervoor de combinatie van luxe en prestaties. Niet zo gek ook, want dit was pas het derde model van BMW M GmbH, na de M1 en M535i.

Toenmalige hoofdontwerper Paul Bracq was verantwoordelijk voor het tijdloze design en combineerde sportiviteit met elegantie. Het meest opvallende kenmerk van zijn ontwerp was de schuin aflopende voorkant met een voorbumper die dicht bij het wegdek lag. Fans gaven de M635CSi daarom al snel de bijnaam ‘Shark-nose’.

Een andere bijnaam die de M635CSI kreeg was de ‘Bayern-Express’, die had de BMW te danken aan zijn 286 pk sterke 3.5-liter zes-in-lijn. Toen al goed voor een sprint van 6.4 seconden naar 100 kilometer per uur en een topsnelheid van 255 km/h. Serieus snel voor een vierzits coupé in 1985.

In totaal zijn er 5.855 exemplaren gebouwd, 3.283 daarvan werden verkocht in Europa als M635CSI. De rest ging naar Amerika en werd daar verkocht als M6. Er werden ook enkele raceauto’s gemaakt op basis van de M635CSI, die met succes enkele 24 uurs races wisten te winnen.

In deze video van BMW Group Classic neemt men niet alleen de straatversie en de raceversie onder de loep, maar verlaat de BMW ook het museum voor een proefrit.

Video: BMW Classic toont de prachtige M635CSi

BMW Classic toont de prachtige M635CSi

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *