in

BMW E21 Drift Car van STW Drifting

In de Europese drift scene zijn BMW’s een gewilde auto, zoals je in de Europese King of Drift Series goed kunt zien. Meestal gaat het om E30’s en nieuwere generaties, maar zo af en toe komt er een andere type voorbij, zoals deze bijzondere BMW E21.

Deze BMW E21 behoort toe aan het STW Drift Team, een Poolse groep drifters die aan nationale en Europese driftcompetities deelnemen. De auto is twee jaar geleden zo extreem gemodificeerd dat je nauwelijks nog van een E21 kunt spreken. Om te beginnen zijn bijna alle panelen gemaakt van carbon fiber en kevlar, waaronder de voorkant, dorpels, deuren, diffuser en het verlaagde dak. De carrosserie rust op een speciaal gebouwd chassis waardoor de auto een perfecte gewichtsverdeling heeft bij een totaalgewicht van 1.050 kg.

Het hart van deze auto is een E39 M5-motor met een compressor die de kracht verhoogd tot 550 paarden en 650 Nm koppel. Dit monster is puur en alleen gebouwd om te driften, en om een heel klein beetje te lijken op een E21.

Video: BMW E21 Drift Car

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dinan E39 M5

Dinan E39 M5

Jay Leno's Garage - 1968 Camaro 427 COPO

Jay Leno’s Garage – 1968 Camaro 427 COPO