in

BMW E30 gaat tot de limiet op Gurnigel Hillclimb

Dit is de BMW E30 van Martin Burki, die uitkomt in de 3.0L-klasse in het zeer competitieve Zwitserse Hillclimb-kampioenschap. Martin was een van de uitblinkers van vorig seizoen en trok de aandacht met zijn imponerende stuurmanskunsten door iedere centimeter asfalt te willen benutten..

De E30 wordt aangedreven door een atmosferische 3.0-liter S50B30 zes-in-lijn die meer dan 370 pk produceert bij 9.000 tpm, gekoppeld aan sequentiele zesbak. Met slechts 980 kg schoon aan de haak ligt deze BMW op rails. We zien Martin iedere apex raken, iedere centimeter op de exit pakken en éénmaal iets te veel de limiet opzoeken..

Tijdens de Gurnigel Bergrennen eindigde het duo als vijfde toerwagen in het algemeen klassement, tussen veel krachtigere machines uit andere klassen. Een teken dat de BMW E30 en Martin Burki na 10 jaar samen perfect op elkaar ingespeeld zijn!

Video: BMW E30 gaat tot de limiet op Gurnigel Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1979 De Tomaso Pantera Silhouette Gr_ 5

De Tomaso Pantera Groep 5

Slagboom stopt bestuurder niet bij overweg

Slagboom stopt bestuurder niet bij overweg