in

BMW E36 spint met 175 km/h in Fuchsröhre

Nu de directie van de Nürburgring Nordschleife alle spotters met meer dan 10.000 abonnees heeft verboden om te filmen, tenzij ze een vergunning hebben en hun video’s laten keuren door de Nürburgring, behoren crashvideo’s tot het verleden.

Populaire spotters als Auto Addiction, EMS en TOP Nürburgring Videos, zijn dan ook gestopt met het filmen van de actie op de legendarische baan. Echter, het circuit heeft er geen problemen mee dat mensen hun ongevallen filmen en zelf publiceren. Je mag alleen niet alles verzamelen want dan lijkt het alsof er alleen maar auto’s aan gort gereden worden op de Nordschleife, en dat is slecht voor de publiciteit.

Dat brengt ons bij onderstaande video, die we door ouderwets speurwerk tegenkwamen op YT. We rijden mee met een Nederlander, Leenard dj, in een gehuurde BMW E36 van Ringfreaks. Na een halve ronde op een droge baan te hebben gereden komt Leenard aan bij de snelle sectie richting Fuchsröhre, a.k.a. Foxhole.

Met een snelheid van 200 km/h duikt de BMW E36 325i naar beneden, om vervolgens af te remmen naar 175 km/h en in te sturen. Net op dat moment gaat het mis, de achterkant springt weg en de BMW maakt bijna een 720 graden spin.

Gelukkig wist de bestuurder de huurauto uit de vangrail te houden, scheelt toch weer 3000 tot 6000 euro aan eigen risico!

Video: BMW E36 spint met 175 km/h in Fuchsröhre

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ken Block in actie tijdens RallyLegend met de 'Cossie V2'

Ken Block in actie tijdens Rally Legend met de ‘Cossie V2’

Corvette C8 Review

2020 Chevrolet Corvette C8 Review