in

BMW E46 M3 Pick-up gespot tijdens rondje Nürburgring

BMW verkocht de 3-serie tijdens het E46-tijdperk in meerdere uitvoeringen, maar een Pick-up hoorde daar niet bij. Deze E46 M3 Pick-up die gespot werd tijdens rondje Nürburgring, is dan ook een ‘zelfbouw’ project.

We wilden graag meer te weten komen over deze bijzondere BMW en na enig speurwerk kwamen we uit bij Tosha Devyakovich, een testrijder die met de M3 pick-up heeft gereden. Een goede vriend van hem is verantwoordelijk voor de conversie van deze E46 M3 en Tosha bracht ons in contact met Dyakov Tech zodat we meer informatie konden inwinnen.

Dyakov Tech was op zoek naar een snelle manier om onderdelen en motoren te vervoeren. In plaats een busje te tunen, werd er besloten een M3 cabrio om te bouwen tot Pick-up. Voordat je denkt, eeuwig zonde, de M3 Cabrio was anders op de sloop beland.

Alle onnodige onderdelen aan de achterzijde van de cabrio werden verwijderd en vervolgens kwam er een dak op van een coupé. De BMW kreeg een achterwand om de cabine af te sluiten en er werd een frame ontworpen voor de laadbak. Deze bestaat niet alleen uit één grote bak, er zijn ook zes compartimenten voor kleine onderdelen. Deze compartimenten zijn waterdicht en voorzien van elektronische sloten.

Onder de motorkap bevindt zich de welbekende S54-motor met 343 pk, waardoor de M3 Pick-up in 5 seconden naar 100 km/h sprint. Het resultaat is een praktische, snelle en unieke bedrijfsauto die overal waar hij komt aandacht trekt.

Hieronder hebben we twee video’s van deze bijzondere BMW op de Nordschleife. De eerste is wat kort, maar in de tweede video rijden we een heel rondje mee over de ‘Ring.

Video: BMW E46 M3 Pick-up gespot

Onboard E46 M3 Pick-up Nordschleife

BMW E46 M3 Pick-up gespot tijdens rondje Nürburgring

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *