in

BMW G90 M5 Hybrid gespot op de Nürburgring

Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring filmde spotter Mike de nieuwe BMW G90 M5 Hybrid op en rond het circuit.

Deze M5 draagt een full-body camouflagewrap en bedekt de neus grondig, maar een deel van de brede grille en koplampen is zichtbaar. Het onderste gedeelte van de bumper heeft een grote, luchtopening in het midden en kleine inlaten in de hoeken, maar is nu vakkundig afgedekt.

De achterkant heeft ookl nogal wat panelen om het uiteindelijke ontwerp te verbergen, maar de vier kenmerkende uitlaatpijpen onder de achterbumper verraden dat het hier weldegelijk om nieuwe M5 gaat.

De BMW G90 M5 krijgt een plug-in hybride aandrijflijn, bestaande uit een 4,4-liter twin turbo V8-motor in combinatie met een elektromotor. Hoeveel vermogen de nieuwe M5 gaat leveren is officieel nog niet bekend, maar zit er een vergelijkbare aandrijflijn in de BMW XM en die produceert 650 pk en 800 Nm koppel.

Er komt een hele nieuwe generatie aan voor de 5 Serie en over het algemeen brengt BMW zijn M-modellen uit ná de reguliere versies. De verwachting is dat de nieuwe 5-serie dit jaar nog gepresenteerd wordt en de M5 pas volgend jaar. Daarna volgt waarschijnlijk nog een M5 Touring.

Video: BMW G90 M5 Hybrid gespot op de Nürburgring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Huracán Tecnica vs nieuwe 992 GT3 RS

Huracán Tecnica vs nieuwe 992 GT3 RS

Mini autootje

Mini Porsche trekt Humvee legertruck vooruit