in

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur

De International Consumer Electronics Show (CES) is een grote technologiebeurs die elk jaar in Las Vegas wordt gehouden. BMW is ook aanwezig en heeft een volledige elektrische iX meegenomen naar de techbeurs. In aanloop naar de CES liet BMW al weten dat ze een innovatieve technologie zouden demonstreren waarmee de kleur van de iX kan veranderen.

BMW heeft in dit stadium geen andere details over de lak vrijgegeven en het is ook niet bekend of de Beierse fabrikant plannen heeft voor deze technologie. Er is wel een video geüpload door Twitter-gebruiker ‘Out of Spec Studios’ die de kleurveranderende lak in actie laat zien. De uploader beweert dat de techniek erg temperatuurgevoelig is en dat BMW een reserveauto heeft meegenomen als de iX te warm of te koud wordt.

We hebben al vaker auto’s gezien die veranderen van kleur als er water op komt, maar nog nooit op deze manier. Volgens BMW kan de kleur veranderen met een simpele druk op de knop, maar we zouden graag willen weten hoe het werkt en welke kleuren mogelijk zijn.

Via: Carscoops

Video: BMW IX heeft speciale lak die verandert van kleur

;

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *