in

BMW M2

Marc Norris, eigenaar van de Bavarian Workshop in Zuid-Californië, kreeg een bijzonder verzoek van een klant: kan er een BMW M2 gemaakt worden? Norris zei met een glimlach, “… no problem, all it takes is money.”

Het team van Bavarian Workshop begon met het restaureren van een 1970 BMW 2002, om vervolgens een hoogtoerige 2.3-liter viercilinder motor van een eind jaren ’80 BMW E30 M3 onder de kap te hangen. De motor past met gemak in de motorruimte, maar Norris werd gedwongen om een speciale box te maken voor de transmissie en de nieuwe aandrijfassen. Daarnaast werd het chassis extra verstevigd en een nieuwe schroefset gemonteerd. Wilwood remmen en Alpina velgen completeren het mechanische pakket. Het interieur is voorzien van Recaro stoelen, gestolen uit een E21 320i, en veel geperforeerd leer.

Voor de prijs van dit project kun je ook een nieuwe BMW M5 kopen en nog een leuke auto daarnaast. Maar de BMW M2 is uniek in zijn soort en Marc Norris zegt dat de 200-pk screamer rijdt als een originele E30 M3, maar dan lichter en sneller. Hij ziet er in ieder geval fantastisch uit, bekijk het resultaat hieronder.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Waarom Subaru voor een Boxermotor kiest

Waarom Subaru voor een Boxermotor kiest

EVO Track Battle: Extreme Hot Hatches

EVO Track Battle: Extreme Hot Hatches