in

BMW M3 met 5.0 V10 op de Autobahn

De E46-generatie van de BMW M3 werd oorspronkelijk geleverd met een heerlijke atmosferische zes-in-lijn. Als je het ons vraagt is er geen reden om die S54-motor te vervangen, maar als je het doet, leg er dan iets unieks in. En dat is exact wat Pro Car Zwolle gedaan heeft!

Onder de kap van deze M3 Coupé ligt nu een 5.0-liter V10-motor, de bekende S85B50 uit de M5/M6. Met 507 pk heeft deze E46 M3 nu 164 pk meer dan standaard en het vermogen gaat naar de achterwielen via een DCT-transmissie. Pro Car Zwolle heeft niet alleen de aandrijflijn verwisseld, er zit ook een E92 M3 uitlaatsysteem onder, betere remmen, nieuw differentieel en een hele reeks andere upgrades.

In de eerste video hieronder zien we de M3 V10 zijn benen strekken op de Autobahn en de 300 km/h aantikken. We hebben daaronder nog een video toegevoegd waarin de eigenaar meer informatie geeft over de build.

Video: BMW M3 met 5.0 V10 op de Autobahn

Review van eigenaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Doorzichtige cilinder geeft fascinerend beeld

Doorzichtige cilinder geeft fascinerend beeld van motor

Horner reageert bij Sky Sports op Red Bull zege in US GP

Horner reageert bij Sky Sports op Red Bull zege in US GP