in

BMW M3 Touring klokt Nordschleife in 7:35 minuten

Nog voor de officiële onthulling heeft BMW al een video gedeeld met ons van de nieuwe M3 Touring op de Nordschleife. De fabrikant uit München wil namelijk maar al te graag bevestigen dat de M3 Touring de snelste stationwagen ooit is op de legendarische omloop.

Met een rondetijd van 7 minuten en 35 seconden is de BMW een kleine 10 seconden sneller dan de vorige recordhouder, de Mercedes-AMG E63 S. De stationwagen was nog gehuld in camouflage, maar dankzij twee onboard camera’s kunnen we wel in de cockpit kijken en zien hoe de allereerste M3 met lang dak het gevreesde racecircuit veroverde.

BMW heeft aangekondigd dat de M3 Touring op donderdag 23 juni zijn werelddebuut zal maken op het Goodwood Festival of Speed. Het zal deelnemen aan de Goodwood Hillclimb met een ander belangrijk M-model, de nieuwe BMW M4 CSL.

Video: BMW M3 Touring klokt Nordschleife in 7:35 minuten

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Valkyrie AMR Pro jankt over Laguna Seca Raceway

Aston Martin Valkyrie AMR Pro jankt over Laguna Seca Raceway

Ferrari 812 Competizione nl kenteken

Ferrari 812 Competizione op kersverse Nederlandse platen