in

BMW M4 GTS naar 296 km/h op de Autobahn

De in 2015 geïntroduceerde BMW M4 GTS is nog altijd de krachtigste M4 tot op heden gebouwd. De hardcore variant van de sportcoupé heeft een 3,0-liter zescilinder turbomotor voorzien van waterinjectie, wat het vermogen naar 500 pk brengt en 600 Nm koppel.

Naast een vermogensinjectie werd de M4 GTS ook flink op dieet gezet. Er is nog meer CFRP gebruikt, voor onder andere de splitter, motorkap, het dak en de diffuser. Ook is er geen achterbank meer en zijn de carbon fiber kuipstoelen de helft van het gewicht van de stoelen in de reguliere M4. Al deze aanpassingen zijn gedaan om van de GTS de best mogelijk circuitauto te maken, met succes want met een rondetijd van 7:28 minuten op de Nordschleife was de GTS 24 seconden sneller dan de normale M4.

De prestaties in een rechte lijn zijn misschien iets minder relevant voor de M4 GTS, maar nul tot honderd in 3,8 seconden en een top van 305 km/h is nog altijd erg snel. In de video hieronder zien we hoe de auto naar 296 km/h wordt gejaagd op een onbegrensd stuk snelweg bij onze oosterburen.

Video: BMW M4 GTS naar 296 km/h op de Autobahn

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

toyota-ch-r-rowen-tuning

Tuner Rowen geeft de Toyota C-HR ‘all show and no go’

Brabus C63 S

Brabus 800 C63 S is een briesend beest