in

BMW M4 GTS opnieuw gespot op de Nürburgring

Het doek is pas net van de conceptversie getrokken of een bijna productierijpe BMW M4 GTS was alweer hard aan het testen op de Nürburgring.

De M4 GTS Concept werd op Pebble Beach Concours d’Elegance voorgesteld aan het publiek en moet de opvolger worden van de E92 M3 GTS. De stevige splitter en dikke achtervleugel springen het meest in het oog, beide zijn van koolstofvezel gemaakt en instelbaar.

bmw m4 gts concept-compressed

De gouden velgen zien we ook op dit witte exemplaar en net als de M4 MotoGP safety car maakt de GTS gebruik van een waterinjectie systeem. Dit spuit een fijne nevel van water in het inlaatspruitstuk waardoor de lucht die in de motor wordt gezogen gekoeld wordt. Het resultaat van deze tovenarij is ongeveer 470 pk,  toch een kleine 40 pk meer dan standaard. Uiteraard kan er met remapping van de ECU meer vermogen uit het turboblok gehaald worden, 550 pk bijvoorbeeld, maar de M4 GTS draait meer om betere wegligging dan om extra vermogen.

Wat mij betreft een hele gave auto, maar dan wel in bovenstaande kleur en niet in het wit.

Video: BMW M4 GTS opnieuw gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Life is too short to be stock

Life is too short to be stock!

Inhaalrace van Max Verstappen op Spa

De inhaalrace van Max Verstappen op Spa