in

BMW M8 Competition en Shelby GT500 duelleren op de kwart mijl

De Ford Mustang Shelby GT500 en BMW M8 Competition zijn compleet verschillende coupés die zeer verschillende kopers aanspreken. Toch is het duo verrassend aan elkaar gewaagd op de kwart mijl.

Met de BMW M8 Competition heeft de fabrikant uit München een echte GT in handen. Een stijlvolle, luxe en comfortabele auto waarmee lange afstanden snel en in alle rust afgelegd worden. De Shelby GT500 is een heel ander soort coupé, een bulderende sportwagen die volledig gericht is op prestaties in plaats van comfort.

Op papier heeft de Ford een duidelijk voordeel, dankzij een supercharged 5,2-liter V8-motor die een indrukwekkende 760 pk levert. Ter vergelijking: de 4,4-liter twin-turbo V8 van de BMW M8 Competition is goed voor 625 pk. Ondanks een verschil van 135 pk, sprinten beide machines in ongeveer 3,5 seconden naar honderd kilometer per uur. Dat heeft de BMW vooral te danken aan zijn vierwielaandrijving, terwijl de Shelby alle moeite heeft met zoveel vermogen op de achterwielen.

In onderstaande video zien we vier dragraces tussen de M8 en de GT500. Iedere keer schiet de BMW uit de startblokken, maar als de Ford eenmaal op stoom is hengelt hij de Duitser binnen.

Video: BMW M8 Competition vs Shelby GT500

BMW M8 Competition en Shelby GT500 duelleren op de kwart mijl

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *