in

BMW M8 GTE voor het eerst in actie te zien

BMW heeft vorige week de eerste kilometers gemaakt met de nieuwe M8 GTE. Deze bolide kenmerkt de terugkeer van het Duitse merk naar het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Daarnaast zal de raceauto ook uitkomen in het IMSA United Sportscar Championship.

Op de Duitse Lausitzring werd de BMW M8 GTE drie dagen aan de tand gevoeld door fabriekscoureurs Martin Tomczyk en Maxime Martin. Tijdens deze eerste test werd er vooral gekeken naar hoe de raceauto reageert en het leren begrijpen van de auto. Er zijn veel kilometers gemaakt en BMW Motorsport-baas Jens Marquardt was na zeer tevreden na afloop van de eerste testweek.

Details over de M8 GTE heeft BMW nog niet vrijgegeven, maar ga er vanuit dat er wederom een V8 turbo onder de motorkap ligt. De BMW M8 GTE zal voor het eerst in actie komen tijdens de 24 uur van Daytona in januari.

Video: BMW M8 GTE

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Black-Smoke-Racing's-Mercedes-W203.5-Estate

Black Smoke Racing’s Mercedes C-klasse Estate

Daigo-Saito-Corvette

Daigo Saito’s bulderende D1 Corvette