in

BMW toont tweede generatie Formule E-auto

BMW-coureur Tom Blomqvist heeft voor het eerste met de tweede generatie Formule E-auto gereden, welke volgend seizoen ingezet gaat worden.

De BMW iFE.18 is een mijlpaal voor het bedrijf”, zei BMW-motorsportbaas Jens Marquardt. “Na maanden van uitstekende samenwerking tussen de engineers van productie en onze raceafdeling, zien we nu het resultaat in actie. Het Formule E-project vertegenwoordigt in de geschiedenis van BMW de meest opmerkelijke technologietransfer tussen productie en autosport.

De nieuwe generatie Formule E-auto’s zien er stuk agressiever uit dan de huidige bolides en is uiteraard voorzien van een Halo, met LED-lichtstrip. Daarnaast is de batterijcapaciteit twee keer zo groot geworden waardoor er tijdens de races niet meer van auto gewisseld hoeft te worden. Het vermogen komt uit op 250kW, volgens de officiële specificaties zorgt dit voor een topsnelheid van 280 km/h. De Gen2-machine heeft een minimumgewicht van 900 kg en dat is inclusief de rijder en de batterij die 385 kg weegt.

Video: BMW toont tweede generatie Formule E-auto

BMW toont tweede generatie Formule E-auto

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *