in

BMW toont tweede generatie Formule E-auto

BMW-coureur Tom Blomqvist heeft voor het eerste met de tweede generatie Formule E-auto gereden, welke volgend seizoen ingezet gaat worden.

De BMW iFE.18 is een mijlpaal voor het bedrijf”, zei BMW-motorsportbaas Jens Marquardt. “Na maanden van uitstekende samenwerking tussen de engineers van productie en onze raceafdeling, zien we nu het resultaat in actie. Het Formule E-project vertegenwoordigt in de geschiedenis van BMW de meest opmerkelijke technologietransfer tussen productie en autosport.

De nieuwe generatie Formule E-auto’s zien er stuk agressiever uit dan de huidige bolides en is uiteraard voorzien van een Halo, met LED-lichtstrip. Daarnaast is de batterijcapaciteit twee keer zo groot geworden waardoor er tijdens de races niet meer van auto gewisseld hoeft te worden. Het vermogen komt uit op 250kW, volgens de officiële specificaties zorgt dit voor een topsnelheid van 280 km/h. De Gen2-machine heeft een minimumgewicht van 900 kg en dat is inclusief de rijder en de batterij die 385 kg weegt.

Video: BMW toont tweede generatie Formule E-auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

6x6 Monster Hearse

Deze man heeft een 6×6 Monster Hearse gebouwd

BMW M4 Cabrio crash

BMW M4 Cabrio vliegt na een meeting uit de bocht