in

BMW Touring Coupé Concept moet in productie!

Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 toonde BMW een nieuwe concept car, de Touring Coupé. Een prachtige shooting brake gebaseerd op de Z4 M40i met in de neus een twin turbo zes-in-lijn met 335 pk, gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie.

De Touring Coupé is een tweezitter met voldoende bagageruimte om een flinke road trip te maken. Het lange dak loopt door tot de smalle achterruit met daarboven een kleine dakspoiler. De verbrede wielkasten en de 21-inch achterwielen geven de auto een mooie dikke kont, aangezet door de twee uitlaten aan weerszijden van de diffuser. BMW heeft de Touring Concept voorzien van diverse zilver-bronzen accenten en een normale grill met dubbele verticale spijlen.

Het interieur is opgefleurd met luxe bekleding van de Italiaanse leerwerkplaats Poltrona Frau. Het heeft een tweekleurige afwerking met donkerbruin in het bovenste gedeelte en licht zadelbruin voor het onderste gedeelte. Er wordt een bijpassende tassenset geleverd, maar wie gaat die gebruiken, want BMW is niet van plan om de Touring Concept te gaan produceren.

De recente modellen van de Beierse fabrikant zijn niet echt plaatjes te noemen, maar deze mag wat ons betreft in productie genomen worden!

Video: BMW Touring Coupé Concept moet in productie!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Rimac Nevera verbreekt 0-400-0 record

Rimac Nevera verbreekt 0-400-0 record en 22 andere records

Fiat 500 V8 Bernhard Wilhelm

Deze Fiat 500 Silhouette V8 is nu bruter dan ooit