in

BMW X1 faalt hard in voetgangersdetectie

De Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) testte onlangs 11 SUV’s op voetgangersdetectie. Voor ieder voertuig werden drie crashsimulaties uitgevoerd: de eerste test bootste een voetganger na die snel de straat overstak, de tweede test simuleerde een kind dat vanachter een geparkeerde auto de straat op rent, en in de derde test moesten de SUV’s een voetganger vermijden die langs een weg liep.

IIHS heeft 4 van de 11 SUV’s (Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 en Volvo XC40) een superieure beoordeling gegeven. Deze voertuigen waren in staat om te remmen zonder de voetgangers te raken of remde dusdanig hard af dat een botsing geen letsel zou veroorzaken.

Vijf andere voertuigen kregen een Advanced beoordeling en de Mitsubishi Outlander kreeg een Basic beoordeling. Alle voertuigen deden het in ieder geval een stuk beter dan de BMW X1, die niet eens een beoordeling kreeg omdat de SUV bij iedere test de dummy omver kegelde. Werk aan de winkel voor de engineers van BMW!

Video: BMW X1 faalt hard in voetgangersdetectie

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder rijdt over stoep langs school

Bestuurder rijdt over stoep langs basisschool

Alfa Romeo Stelvio QV vs Mercedes-AMG GLC 63

Alfa Romeo Stelvio QV vs Mercedes-AMG GLC 63 S