in

BMW XM knalt naar topsnelheid van 270 km/h

De BMW XM is een extreem grote en zware SUV van maar liefs 2.710 kilogram. Om dat in perspectief te plaatsen, de Lamborghini Urus Performante is 560 kg lichter en beschikt over dezelfde hoeveelheid vermogen. Waarom is de BMW dan zoveel zwaarder?

Dat heeft alles te maken met de M Hybrid-aandrijflijn, bestaande uit een 4.4-liter V8-motor en een in de achttraps automaat verwerkte elektromotor van 197 pk. Het systeemvermogen komt daardoor uit op 653 pk met 800 Nm koppel. Een flinke bak vermogen en slechts 13 pk minder dan de eerder genoemde Urus Performante. Maar door de elektromotor en het accupakket is de BMW XM dus wel veel zwaarder dan de Lamborghini.

Daar staat tegenover dat de XM een elektrisch bereik heeft van 88 km, in het gunstigste geval. We zijn hier echter niet om over de actieradius te praten, maar om te zien wat de BMW XM in zijn mars heeft op de Autobahn. Met het M Drivers Package moet er 270 km/h gehaald kunnen worden in de 2.7 ton zware mastodont.

AutoTopNL trapt de zwaarste BMW ooit gemaakt op zijn staart op een onbegrensd stuk snelweg en dan toont de XM zijn spierballen.

Video: BMW XM knalt naar topsnelheid van 270 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Op de Rollenbank - Mercedes-Benz E63 AMG

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz E63 AMG

Buaggti Bolide Le Mans

Bugatti laat 1850 pk sterke Bolide uit op Le Mans