in

BMW Z4 GT3 buldert met 200 km/h over Rechberg hillclimb

De tweede ronde van het FIA European Hillclimb Championship werd verreden op het vernieuwde asfalt in Rechberg, Oostenrijk. Met een perfect geprepareerd parcours leek de 5 km lange heuvelklim wel een circuit, zo strak.

Jörg Weidinger keerde terug naar het FIA kampioenschap met de BMW Z4 GT3 en liet een zeer indrukwekkende pace zien. De kampioen van 2005 & 2006 reed op gebruikte banden omdat Michelin het nieuwe zwarte goud niet op tijd kon leveren. Desondanks wist de BMW-testrijder en chassis-engineer klasse 2 te winnen met een totaaltijd van 4:03.759 minuten. Indrukwekkender was dat deze tijd ook goed was voor een tweede plaats overall bij de toerwagens.

Het indrukwekkende aantal fans, het parcours en de enorm positieve reacties op zijn Z4 GT3 lieten een sterke indruk achter op Jörg, wat misschien wel zorgt voor een volledige comeback naar Hillclimb Racing. Wij hopen het in ieder geval, want we hebben een zwak voor de 515 pk sterke Z4 GT3 met zijn bulderende V8 <– zie deze pagina!

Video: BMW Z4 GT3 buldert met 200 km/h over Rechberg

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 718 Spyder RS nader bekeken

Porsche 718 Spyder RS nader bekeken

Max Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer

Max Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer