in

Boba Motoring Golf Mk2 haalt bijna 300 km/h in 10 sec

Boba Motoring, als die naam je nog niets zegt dan raden we je echt aan om deze pagina eens te bezoeken. Iedere keer als de Duitse tuner een video plaats kun je er namelijk vanuit gaan dat deze bijzonder spectaculair is. Ze bezitten onder andere de snelste straatlegale Volkswagen Golf ter wereld en dat is werkelijk een monsterlijk machine.

De Golf Mk2 heeft 1.233 pk en 1,094 Nm koppel dankzij een sterk aangepaste 2,0-liter turbomotor, hij doet 2,53 seconden naar 100 km/h en legt de kwart mijl af in 8.69 seconden.

In hun nieuwste clip laten ze zien hoe de oude hatchback vanuit stilstand naar bijna 300 km/h blaast in 10 seconden, en daar heeft hij maar 4 van de 6 versnellingen voor nodig. Kun je je voorstellen wat er mogelijk is op een lege Autobahn, hoog in de zesde versnelling? Dan haalt deze Volkswagen gewoon 350+ km/h.

De video is kort maar krachtig en weinig vernieuwend ten opzichte van de vorige video’s, maar damn wat blijft dit indrukwekkend.

Video: Golf Mk2 haalt bijna 300 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Audi RS2 Quattro hillclimb

Audi RS2 Quattro doet Pöllauberg hillclimb

Overdrive Trailer

Overdrive is Fast & Furious meets Gone in 60 seconds