in

Boba Motoring Golf Mk2 klokt 8,47 sec @ 269 km/h

Weleens een Volkswagen Golf Mk2 in acht en een halve seconde naar 269 kilometer per uur zien accelereren? Deze klassieke Golf deed het tijdens de Race Days op Hockenheim en natuurlijk komt hij uit de stal van Boba Motoring.

We volgen de projecten van Boba Motoring al sinds 2012 en daardoor hebben we deze Golf Mk2 al veel vaker gezien, maar nooit ging hij zo snel als in deze video. De straatlegale Golf beschikt over een 2.0-liter viercilinder met een turbocharger Extreme Tuners en een cilinderkop van NG-Motorsports. Omdat deze combinatie ruim 1.200 pk oplevert is er vierwielaandrijving aanwezig in combinatie met een DSG DQ250-versnellingsbak.

Door de DSG-bak kunnen de handen gewoon aan het stuur blijven en dat is wel nodig, de Golf zwabbert als een dronken paard over het asfalt. Iets breder rubber zou geen overbodige luxe zijn, maar dat past niet zonder de wielkasten aan te passen en Boba wil graag de Golf vanbuiten origineel houden.

Video: Boba Motoring Golf Mk2 klokt 8,47 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F12 Berlinetta Straight Piped

Ferrari F12 met Novitec-uitlaat brult in Londen

Robert Wickens Crash Pocono Raceway

IndyCar 2018 – Verschrikkelijke crash op Pocono Raceway