in

Boomstam als reservewiel gaat prima in Rusland

In sommige auto’s zit tegenwoordig geen reservewiel, maar een reparatiekit voor de autoband. Hierbij moet een afdichtende vloeistof in de band worden gespoten, echter is een band met een groot gat hiermee niet te dichten en komt de vloeistof er net zo hard weer uit.

Als je dan geen reserveband hebt en de originele band is te ernstig beschadigd, zit er niets anders op dan de sleepdiensten bellen. In Rusland lossen ze dit soort problemen echter heel anders op.

Deze video laat een bus zien die gesleept wordt door een grote kiepwagen. Dat is nog niet zo vreemd, wel dat er een boomstam op de plek zit waar normaal gesproken het linker achterwiel hoort te zitten. In een poging de ophanging en de onderkant van de bus te beschermen, hebben deze Russen een houten stam onder de bus weten te plaatsen. Een effectieve oplossing mits ze geen tientallen kilometers hoeven af te leggen, de boomstam slijt namelijk hard door de wrijving.

Video: Boomstam als reservewiel in Rusland

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

de Dhabiyan

Rainbow Sjeik heeft een nieuw speeltje: de Dhabiyan

Top Gear Season 26 Episode 3

Top Gear Season 26 Episode 3