in

BRABUS 800 dragracet op TT Circuit

Afgelopen weekend was het DAY1 World of Cars op het TT Circuit in Assen. Hier kwamen veel autoliefhebbers samen om sport, super en hypercars te bekijken. Ook werden er dragraces gehouden op het rechte stuk van start/finish.  

Bij deze dragraces deed ook een BRABUS 800 mee. In de basis is dit een Mercedes-AMG E63 S Sedan 4Matic+. Deze is standaard uitgerust met een 4.0-liter twin turbo V8-motor, dit blok zorgt voor een vermogen van 612 pk en 800 Nm koppel.  

Na de tuning door Brabus, is de E63 S sedan voorzien van nieuwe turboladers en versterkte lagers. Hierna heeft Brabus de ECU voor injectie, ontsteking en turbodruk opnieuw aangepast. Ook is er een roestvrijstalen Akrapovič-uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen onder de auto gehangen. Hierdoor is het vermogen flink gestegen, de Brabus heeft nu 800 pk en 1000 Nm koppel. 

De Brabus nam het op tegen een aantal verschillende Duitse sportcars tijdens DAY1 World of Cars , waaronder twee BMW’s en drie Audi’s. Hoe presteert de Brabus tegen deze sportcars? Check de video hier!  

Video: BRABUS 800 dragracet op TT Circuit

BRABUS 800 dragracet op TT Circuit

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *