in

Brabus Ultimate E

Brabus, de beroemde Duitse tuner die bekend staat om belachelijke vermogens uit de V8- en V12-motoren van Mercedes-Benz te halen, heeft een Smart EQ ForTwo Cabrio onder handen genomen.

Misschien kunnen je ogen deze creatie niet aan, maar in dat geval heb je weinig te vrezen want Brabus gaat er slechts 28 van verkopen. Met een prijs van €59.000 is de Brabus Ultimate E niet bepaald goedkoop, voor dat geld kun je ook een leuke tweedehands sportauto kopen. Maar stel dat je opzoek bent naar een unieke, opvallende, elektrische stadsauto waarvan het dak open kan, dan voldoet de Brabus Ultimate E aan alle eisen.

De Ultimate E ziet er een stuk gemener uit dan standaard, dit is te danken aan een nieuwe voorbumper, verbrede wielkasten en een nieuwe achterbumper met subtiele diffuser. Wat niet subtiel is, zijn de 18-inch velgen en de laag profiel banden. Over het algemeen ziet het Widestar-pakket (naar verluidt ontwikkeld in een windtunnel) er niet al te slecht uit, het is gewoon vreemd om te zien dat een Smart een dergelijke behandeling heeft gekregen.

Er zijn twee modi waaruit de bestuurder kan kiezen, ‘Sport’ en ‘Sport +’. In laatstgenoemde modus levert de elektromotor alle 92 pk’s en 180 Newtonmeters. Hiermee is een topsnelheid van 130 km/h mogelijk en een bereik van ongeveer 160 kilometer.

Uiteindelijk is de naam ‘Ultimate’ natuurlijk zwaar overdreven. Er is niets ultiems aan, niet het vermogen, niet het bereik, niet de acceleratie (0-100 in 11 sec) en zeker niet de prijs. Uniek, dat is hij wel.

Video: Brabus Ultimate E

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Turbo Viper Wheelie

Twin Turbo Viper maakt dikke wheelie

Zo werd Race Wars gefilmd

Zo werd de Race Wars scene gefilmd