in

Bugatti Bolide ondergaat test op verlaten vliegveld

Wat begon als een experimentele studie en een demonstratie van technologische expertise, komt steeds dichter bij de realiteit. De Bugatti Bolide is twee jaar na zijn introductie eindelijk zover dat er testwerkzaamheden worden uitgevoerd om de ongelooflijke verhouding tussen gewicht en vermogen te perfectioneren.

De deskundige ingenieurs van Bugatti voerden snelle dynamische tests uit met de 1.850 pk sterke Bolide op een verlaten luchtmachtbasis. Dankzij een pk-gewichtsverhouding van 1,49 pk per kg kan de Bolide tot 1,6G genereren onder acceleratie. Een prestatie die volgens de Franse fabrikant ongeëvenaard is in de autowereld, al denken wij dat de Rimac Nevera ook wel in de buurt komt.

Nu de Bugatti Bolide tijdens het testen naar hogere snelheden wordt gepusht, wordt de stabiliteit van de auto onder alle omstandigheden aangescherpt en geperfectioneerd. Alleen door de Bolide aan deze extreme krachten te onderwerpen, kunnen de Bugatti-ingenieurs een unieke rijervaring realiseren voor de 40 toekomstige bezitters. Aldus het persbericht.

Bugatti heeft nog altijd als doel om het circuitspeeltje in 2024 aan klanten te leveren. Dat zou een knappe prestatie zijn, want meestal lopen dit soort projecten enorme vertragingen op tijdens de ontwikkeling.

Video: Bugatti Bolide ondergaat test op verlaten vliegveld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
McLaren Senna vs Laferrari

McLaren Senna dragracet tegen LaFerrari

Rimac-Nevera-Nurburgring

Maakt de Rimac Nevera zich op voor een Ring Record?