in

Bugatti Chiron tikt 414 km/h aan op de Autobahn

Er zijn een aantal Youtube-kanalen die zich bezighouden met top speed runs op de Autobahn en daar plaatsten we regelmatig video’s van. In die video’s zijn snelheden van 300 kilometer per uur meer regel dan uitzondering, maar 400+ km/h, dat is nog nooit vertoond.

Om te beginnen zijn er maar een stuk of tien productieauto’s die harder dan 400 kilometer per uur lopen en met prijskaartjes van een paar miljoen, worden de Bugatti Chiron’s en Koenigsegg Agera’s van deze wereld niet snel uitgeleend aan YouTubers. De beste optie is dus dat zo’n rijke stinkerd zelf een GoPro achter de vooruit hangt en het gaspedaal tot de bodem intrapt. Laat dat nou precies zijn wat Radim Passer heeft gedaan!

Op een vroege ochtend in juli nam de Tsjech zijn 1.500 pk sterke Bugatti Chiron mee naar de A2 bij Wittenberg. Daar ligt een prachtig stuk Autobahn van 3 rijbanen breed, 10 kilometer lang en met een lichte afdaling waardoor er over het hele traject goed zicht is. Veiligheid stond voorop, dus de omstandigheden moesten perfect zijn om een top speed run te kunnen uitvoeren.

Hoeveel pogingen er gedaan zijn weten we niet, maar Radim Passer wist 414 km/h op de teller te zetten van zijn Bugatti Chiron. De hoogst gefilmde snelheid op de Autobahn ooit in een straatauto! Mocht je het je afvragen, de allersnelste run op de Duitse snelweg werd in 1938 neergezet door Rudolf Caracciola; 432.7 km/h in de Mercedes-Benz W125.

Video: Bugatti Chiron tikt 414 km/h aan op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geen auto is te gek voor de Nürburgring Touristenfahrten

Geen auto is te gek voor de Nürburgring Touristenfahrten

Pato O'Ward mind blown door McLaren F1-test

IndyCar-coureur Pato O’Ward “mind blown” door McLaren F1-test