in

Bugatti EB110 op de rollenbank

Dit zie je niet elke dag, een bijna 30 jaar oude Bugatti EB110 in actie op de rollenbank. Van de EB110 zijn slechts 139 exemplaren gemaakt en de meeste zullen gekoesterd worden in verwarmde garages. Deze eigenaar trok zijn Bugatti echter van stal om te zien hoeveel vermogen de supercar nog levert.

Eerlijk is eerlijk, er zijn veel beter klinkende V12’s gemaakt. De vier turbochargers van de EB110 dempen het geluid enorm, maar dat wil niet zeggen dat het geen plezierige motor is om naar te luisteren. In nieuwstaat zou de 3.5-liter quad-turbo V12-motor ongeveer 560 pk moeten leveren. Helaas krijgen we niet te zien hoeveel vermogen er gemeten werd op de rollenbank, de eigenaar van de Bugatti wilde de cijfers niet bekendmaken.

Of dit iets te maken heeft met het resultaat en de eventuele restwaarde van Bugatti, wellicht. Het is in ieder geval een bijzonder video waarin we de naald van de V12 naar 8.700 toeren zien gaan.

Video: Bugatti EB110 op de rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Bulldog

Aston Martin Bulldog Concept Car gespot in Londen

T1 breekt Nissan GTR record op kwart mijl

T1 breekt Nissan GT-R record op kwart mijl: 6.51 sec @ 370 km/h