in

Bugatti La Voiture Noire is de duurste nieuwe auto ooit gemaakt

Oneerbiedig gezegd is de Bugatti La Voiture Noire niets meer dan een Chiron met een andere carrosserie. Deze one-off is speciaal gebouwd voor een zeer vermogende klant met de legendarische verdwenen Type 57 SC Atlantic in gedachten. Het uiterlijk vertoont dan ook overeenkomsten met de klassieker uit de jaren ’30, zoals de ‘plooi’ die over de gehele lengte van de auto loopt, de gewelfde wielkasten voor de achterwielen, de zes uitlaatpijpen en de diepzwarte kleur.

De 8.0-liter quad-turbo W16-motor is identiek als in de Chiron en produceert dus 1.500 pk  en 1.600 Nm koppel. Sprinttijden en de topsnelheid zijn niet bekend gemaakt door Bugatti, wat de Franse fabrikant wel heeft gedeeld is de prijs: 11 miljoen euro, ex belastingen. Dat maakt de La Voiture Noire de duurste nieuwe auto ooit gemaakt en ruim 4x zo duur als de Chiron.

Journalist Henry Catchpole laat je in deze video een aantal opmerkelijke details zien van ‘de zwarte auto’ op de autosalon van Genève.

Video: Bugatti La Voiture Noire

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Koenigsegg Jesko

De Koenigsegg Jesko moet 485 km/h halen

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista krijgt 1.900 elektrische pk’s