in

Camaro met 1800 pk krijgt klapband op Dyno

Deze zwaar opgevoerde Camaro stond twee jaar geleden op de dyno ter voorbereiding op het Texas Mile Event. Dit monster heeft 1800 pk op de achterwielen en de dragster banden houden het niet lang vol op de rollenbank. Bij een geschatte snelheid van 320 kilometer per uur klapt de linker achterband waarna ook de rechter achterband kapot gaat. Het complete loopvlak van de linkerband is verdwenen, het lijken wel Pirelli’s.

De dyno run vond twee jaar geleden plaats, maar volgens het YouTube kanaal van “High Tech Corvette” zijn de beelden nooit eerder openbaar gemaakt. De auto is eigendom van Kelly Bise en getuned door Late Model Racing, in 2012 werd hij ’s werelds snelste Camaro in de staande mijl. Dit jaar ging het echter weer mis met de dragster banden tijdens het Texas Mile Event, toen klapte bij een snelheid van 350 km/h een van de banden. Kelly Bise raakte niet gewond. Check de spectaculaire video hieronder.

Video – Camaro krijgt klapband op Dyno

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Drift Chronicles Part 2 - Bijnamen

The Drift Chronicles Part 2 – Bijnamen

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato at Villa d'Este 2013

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato at Villa d’Este 2013