in

Carlos Sainz crasht hard uit Dakar 2017

Na vier etappes is de Dakar Rally voor Carlos Sainz ten einde. Sainz verloor donderdag vanwege navigatieproblemen al voor het eerste waypoint zo’n tien minuten. De Spanjaard probeerde tijd goed te maken en nam extra veel risico, zo’n acht kilometer voor de finish ging het echter mis voor de Peugeot-coureur.

Het gebeurde in een bocht waar we snel op af reden. Tijdens het remmen brak de auto uit, raakte ik de binnenkant en begon te rollen. Uiteindelijk eindigden we tien tot vijftien meter verder in een greppel. Ik heb pijn aan mijn rug, vooral in mijn onderrug.

De Spanjaard kwam om twee uur achterstand van Cyril Despres binnen, wat al een wonder op zich is na zo’n heftige crash. De Peugeot 3008DKR kwam met zware schade over de streep en al snel werd geconcludeerd dat de auto niet meer gerepareerd kon worden voor de volgende etappe. Afgezien van de schade is het ook nog de vraag of  Carlos Sainz überhaupt had kunnen starten gezien zijn blessure. Het is al het vierde jaar op rij dat Sainz uit Dakar crasht.

In de amateurvideo hieronder zie je hoeveel geluk Sainz heeft gehad met deze crash, evenals twee toeschouwers die maar net op tijd weg konden rennen. Dakar 2017 is zwaar en meedogenloos kunnen we wel stellen!

Video: Carlos Sainz crasht hard

Carlos Sainz crasht hard uit Dakar 2017

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *