in

Check deze Mercedes E-klasse Estate All-Terrain 4×4²

Nee, het is geen 1 april grap en dit is geen Photoshop-creatie. Dit is een werkende Mercedes-Benz E-klasse Estate All-Terrain 4×4².

Mercedes is geen vreemde op het gebied van radicale off-road voertuigen, denk maar eens aan de G500 4×4² en de zeswielige AMG G63 6×6. Nu heeft het Duitse merk dezelfde filosofie toegepast op een versie van de nieuwe E-klasse All Terrain, en een aantal journalisten mochten met de auto rijden.

Het project ontstond zes maanden geleden als hobbyproject van Jürgen Eberle, een ingenieur in voertuigontwikkeling voor de Mercedes-Benz E-klasse. Hij wilde iets bouwen wat de naam All-Terrain eer aan deed. In eerste instantie werd de grondspeling verhoogd tot 40 cm maar Eberle wilde nog een stap verder en installeerde de portal axles van de G-Class 4×4².

Omdat Jürgen niet al het werk alleen kon doen schakelde hij hulp in van een aantal collega’s, vroeg zijn manager om wat budget en ging vervolgens aan de slag. De spoorbreedte is 20 cm breder, de wielen meten 20-inch en worden aangestuurd door het elektronisch gestuurde 4×4-systeem. Aandrijving is afkomstig van een 3.0-liter turbocharged zescilinder benzinemotor.

De E-klasse 4×4² werd met zoveel enthousiasme ontvangen door de bazen bij Mercedes-Benz dat het Duitse merk nu overweegt om een klein aantal te produceren. Hell yeah!

Video: Mercedes E-klasse Estate All-Terrain 4×4²

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda RX-8 Rallyauto

Zie een Mazda RX-8 20B door de bossen blazen

Australian Supercars V6

Luister naar de nieuwe Holden Non-V8 Supercars