in

Chicanes en hillclimb racing is geen goede combinatie

Hoewel een chicane op het circuit prima werkt, zijn de kunstmatig aangelegde chicanes in hillclimb geen succes. Deze bandenstapels zijn bedoeld om de snelheid van raceauto’s op bepaalde stukken te vertragen, maar het lijkt erop dat ze meer ongelukken veroorzaken dan voorkomen.

In een sport waarbij iedere seconde telt is het niet gek dat coureurs risico’s nemen en zo min mogelijk tijd willen verliezen. Natuurlijk zijn de coureurs zelf schuldig aan deze crashes, helemaal degenen die vol rechtdoor schieten, maar als een raceauto na het schampen van een bandenstapel op zijn dak ligt lijkt de chicane zijn doel te missen. Helemaal aangezien dit praktisch het langzaamste punt van het parcours is.

Wat is jullie mening over deze chicanes? Sowieso zou ABS een hoop schelen bij sommige coureurs, maar sommige bandenstapels lijken wel erg dicht op elkaar te staan.

Video: Chicanes en hillclimb racing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford GT40 Roadster

Deze bijzondere Ford GT40 Roadster wordt geveild

Mad Mike's RADBUL MX-5 20B 3-rotor

Mad Mike’s RADBUL MX-5 heeft 800 pk verloren