in

Christian Merli tikt 251 km/h aan in zijn Hillclimb Prototype

Als de naam Christian Merli je niks zegt dan moet je echt even zijn videopagina bekijken hier op Autostrada. Deze Italiaanse Hillclimb-coureur racet met zijn Osella Prototype in het FIA European Hill Climb Championship waar hij in 2016 vice-kampioen werd in de E2 SS-klasse, single seaters met een maximale motorinhoud van 3000cc.

Tijdens de hillclimb van Ilirska Bistrica, in Slovenië, tikte hij 251 kilometer per uur aan in zijn Osella FA30. Toegegeven, het is niet het spannendste parcours wat gezien hebben maar het gaat ongekend hard. Dit soort snelheden zijn al spannend op een driebaans Autobahn, laat staan op een smalle bergweg.

Bij het European Hill Climb Championship worden twee runs gereden, de tijden van beide runs worden bij elkaar opgeteld en dat bepaald de einduitslag. Uiteindelijk kwam Merli één seconde tekort op winnaar Simone Faggioli.

Video: Christian Merli tikt 251 km/h aan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dakar 2017 Highlights

Dakar 2017 Highlights

Kentekenplaat gadget

Man opgepakt vanwege kentekenplaat gadget