in

Christian Von Koenigsegg neemt ons mee langs de Jesko

De Koeningsegg Jesko werd een kleine twee en een half jaar geleden gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Nog steeds is de baanbrekende hypercar niet gereed voor productie, maar het duurt niet lang meer volgens oprichter Christian.

De oprichter en CEO van het bedrijf geeft in deze video een gedetailleerde presentatie van de auto die heel dicht bij het uiteindelijke productiemodel ligt. In Ängelholm, Zweden, zullen in totaal 125 exemplaren van de Jesko en Jesko Absolut worden geproduceerd. De eerste leveringen aan klanten staan gepland voor het voorjaar van 2022.

Naast alle uiterlijke details en het interieur, laat Christian von Koenigsegg ook even horen hoe de twin-turbocharged 5.0-liter V8-motor klinkt en schakelt met de revolutionaire Light Speed Transmission. Op vol vermogen, met E85-brandstof, moet de achtcilinder straks 1.600 pk en 1.500 Nm koppel produceren.

Video: Christian Von Koenigsegg neemt ons mee langs Jesko

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercharged 911 gt3 rs

Deze 911 GT3 RS is voorzien van een supercharger

Slingerende automobilist op de A27 haalt halsbrekende toeren uit

Slingerende automobilist op de A27 haalt halsbrekende toeren uit