in

Citroen Ami op zijn kant in Loews haarspeldbocht

De Citroën Ami is een vrij compacte stadsauto die met zijn unieke design in de schijnwerpers kwam te staan. Hij is slechts 2,41 meter lang, 1,39 m breed en 1,52 m hoog. Het kubusvormige model bevindt zich relatief dicht bij de grond, met een speling van slechts 5,1 inch (130 mm). Dat feit zegt echter niets over de meest populaire haarspeldbocht van de Grand Prix van Monaco: de Grand Hotel-haarspeldbocht, ook wel bekend als de Fairmont- of Loews-haarspeldbocht.

Zoals te zien is in de video hieronder, slaagde een blauwe Citroën Ami er niet in om de haarspeldbocht van het Grand Hotel veilig aan te pakken. De eerste poging, die licht bergopwaarts was, verliep prima, hoewel je de banden van de Ami al kon horen piepen toen hij een vrij snelle bocht van 180 graden naar rechts maakte.

De rit terug ging echter mis. De Ami was een beetje snel toen hij de linkerbocht naar beneden naderde, waardoor de auto op zijn zijkant kantelde.

Video: Citroen Ami op zijn kant in Loews haarspeldbocht

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW X5

Gefacelifte BMW X5 nog interessanter voor de Nederlandse markt!

1979 De Tomaso Pantera Silhouette Gr_ 5

De Tomaso Pantera Groep 5